New York City Trip
Home | Links | Contact | Sitemap | DisclaimerWeersvooruitzicht...Sport
New York biedt de mogelijkheden om van een avond sport te genieten zoals we dat in Nederland eigenlijk niet kennen. De sportbeleving bij bijvoorbeeld een honkbal, ijshockey of American Football wedstrijd zal de bij ons bekende sportbeleving ruim overstijgen. Het is daarom zeker de moeite waard een avond door te brengen in een van de stadions tijdens een wedstrijd van een van de teams uit New York.

Marathon van New York
De grootste marathons van de wereld worden verlopen in Boston en.. New York. Sinds 1970 vindt deze marathon plaats op de eerste zondag in november. Vanaf Staten Island vertrekken de lopers via de Verrazano Narrows Bridge naar Brooklyn. Er geldt een maximaal aantal deelnemers van 35.000, waardoor niet iedereen zomaar mee kan lopen. De populariteit is namelijk vele malen groter. Na een lange dominantie van de Afrikaanse landen zijn de laatste edities ook door een Braziliaan gewonnen en in 2009 was er een Amerikaan de snelste.

Honkbal (Yankees en Mets)
De New York Yankees genieten over de hele wereld bekendheid. Zonder dat mensen fan zijn dragen ze het aantrekkelijke logo van de Yankees en verspreiden ze daarmee de naam van het team van een van de twee grote honkbalteams uit New York. Sinds 2008 spelen de Yankees in een fantastisch nieuw stadion dat zeker het bezoeken waard is. Een wedstrijdbeleving maakt het feest helemaal compleet.
De tweede honkbalploeg van New York zijn de New York Mets. Deze ploeg speelt heel aardig, maar miste al drie jaar op rij net de play-offs. Een wedstrijd bij de Mets is daarentegen zeker niet minder enerverend om mee te maken, vergeleken bij de Yankees.

American Football (Giants)
De New York Giants veroverden in 2007 nog de SuperBowl en doen altijd mee in de hoogste divisie van het American Football. De kaartjes voor een wedstrijd van de Giants zijn erg lastig verkrijgbaar, maar daarmee wel het beste recept voor een geweldige sportavond.

Basketbal (Knicks)
De New York Knicks spelen in de hoogste divisie van het Amerikaanse Basketbal. Ze werken hun thuiswedstrijden af in het imposante Madison Square Garden. Een avond basketbal is misschien niet waar wij Nederlanders meteen warm voor lopen, maar het geeft in ieder geval de garantie op een geweldig sfeervolle avond.

IJshockey (Islanders en Rangers)
In New York is net als in de rest van Amerika ijshockey een grote sport. De stadions lopen gemakkelijk vol en de sfeer is er geweldig. Zowel de Islanders als de Rangers komen uit in de hoogste nationale divisie en zijn daarmee direct aartsrivalen. Een ijshockeywedstrijd staat nog veel meer dan een Nederlandse voetbalwedstrijd doorgaans vol van emotie en spanning. Een avondje ijshockey is een absolute aanrader voor een neutrale sportfan die graag een avondje uitgaat en zich onder wil laten dompelen in New Yorks enthousiasme.

Tennis (US Open)
Het laatste grandslamtoernooi van het jaar vindt altijd plaats in New York, de US Open. Het combineert zowel het mannen- als het vrouwentoernooi en staat daarmee te boek als een gigantisch evenement waar de beste tennissers ter wereld het tegen elkaar opnemen.
De finale van de US Open wordt gespeeld in het Arthur Ashe Stadion. Dit immense stadion biedt plaats aan maar liefst 22.547 mensen en heeft daarnaast ook nog eens 90 skyboxen, 5 restaurants en twee verdiepingen speciaal voor de spelers. Het is hiermee met afstand het grootste stadion van de wereld. Kaarten voor dit evenement zijn beschikbaar vanaf 75 euro bij WorldTicketShop, maar voor de finale moet tenminste 295 euro worden neergelegd. Aan de andere kant is dit natuurlijk wel een geweldige avond of middag vol sport die een stedentrip naar New York absoluut tot een gigantisch hoogtepunt zal maken dat niet snel meer zal worden vergeten.